20
141

Bagaimana untuk Membawa Nasib Bertuah dengan Baik


November 14, 2019

Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk membawa nasib bertuah dengan cepat anda. Untuk meningkatkan nasib anda, pastikan anda mempunyai asas dan prinsip asas feng shui di tempatnya, seperti rumah, pejabat, atau kereta percuma yang berantakan.

Cara Memiliki Nasib Baik di Rumah
Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan di rumah anda untuk mengubah nasib malang menjadi nasib baik.

Tambah Air Pancut Air

Tambahkan air pancut air desktop supaya ia mengalir ke dalam bilik anda, tidak pernah menghadap pintu. Selalunya, anda boleh memilih akuarium di sektor tenggara dengan lapan ikan merah dan satu hitam untuk nasib baik.

Gunakan Magic of 27 Cure

The Magic of 27 Cure adalah ubat feng shui yang terkenal dengan masa yang telah diuji untuk nasib malang. Pilih 27 objek di ruang tamu anda atau bilik utama lain dan gerakkannya. Ini boleh semudah hanya beberapa inci ke seberang bilik. Anda boleh memasukkan perabot dan gerakkannya kira-kira tiga inci dari kedudukannya sekarang. Teknik sederhana ini melonggarkan chi stagnan, jadi ia tidak lagi disekat.

Bersihkan

Kedengarannya terlalu mudah, tetapi jika anda hanya membersihkan kekacauan, anda akan membebaskan chi yang tidak stabil dan anda akan melihat perubahan nasib anda dengan cepat. Ini kerana nasib malang sering disebabkan oleh tenaga chi disekat. Mana-mana tenaga dalam kehidupan yang menjadi stagnan menyebabkan kesan buruk.

Feng Shui Pintu Depan Anda

Pintu depan sama ada boleh mengundang tenaga chi yang bertuah untuk memasuki rumah anda atau menyekat / mengalihkannya. Apa-apa halangan yang anda ada dalam laluan tenaga chi melalui halaman anda, trotoar, dan jalan masuk akan menghalang tenaga chi daripada memasuki rumah anda.

Bersihkan serpihan.

Membaiki objek luar, seperti mentol lampu terbakar, tombol pintu, dan hingar yang bersisik.
Potong semak yang ditumbuhi dan potong bunga / kaki mati.
Rake daun dan memotong rumput yang terlalu besar.
Basuh tingkap yang sangat baik tenaga chi boleh masuk dengan bebas.
Bagaimana untuk mendapatkan nasib baik di pejabat
Tukar nasib kerjaya anda dengan pembaikan pantas:

Duduk menghadap salah satu daripada empat arahan kompas anda yang berorientasikan peribadi seperti yang dipandu oleh nombor kua anda, terutamanya semasa bekerja atau dalam mesyuarat.
Gosip pejabat akhir dan politik yang mengelilingi anda dengan meletakkan patung janggut pada credenza di belakang anda. Tempatkan supaya ayam jantan dapat melihat pintu masuk ke pejabat anda dengan meletakkannya cukup tinggi untuk mengamati bahu anda.

Menempatkan pokok kecubung di meja anda melicinkan hubungan pejabat dengan rakan sekerja, bos, dan juga pelanggan.
Tukar tuah pengeluaran kerja anda dengan meletakkan enam bola di sudut utara meja anda. Ini boleh bervariasi.
Set kertas kristal yang terletak di sudut barat daya meja anda akan memastikan perhubungan kerja harmoni.

Bagaimana Anda Memperoleh Nasib Baik?

Feng shui pesona nasib baik, warna pakaian, dan gaya boleh mengubah nasib peribadi anda.

Sebagai contoh:

Syiling: Simpan pita merah dengan tiga atau lima pesona syiling Cina di atas meja atau di dalam dompet anda untuk nasib kekayaan yang tiba-tiba.
Sampul merah: Membawa sampul merah Cina dalam dompet anda. Pastikan sampul surat itu mempunyai syiling Cina dari dinasti bertuah.
Populariti: Meningkatkan populariti anda dengan menggantung angin berliku dua atau sembilan batang di sudut barat daya anda.
Kekayaan dan / atau kerjaya: Tempatkan katak yang berkaki tiga yang menghadap sudut tenggara (sektor kekayaan) pejabat anda. Jika pintu di sudut tenggara, letakkan katak di sektor itu, sehingga menghadap ke dalam bilik atau ke meja anda. Tokoh harus selalu melihat ke dalam bilik, tidak pernah keluar.
Kekayaan dan kebahagiaan: Lillian Too menasehati Anda memperhatikan pakaian Anda. Dia menyatakan rompakan dan air mata dalam pakaian menarik nasib yang tidak masuk akal, walaupun gaya sedemikian bergaya dan popular. Elakkan pakaian dengan rompi atau air mata dan menarik nasib baik dengan kombinasi warna yang baik, seperti merah dan emas, ungu dan perak, dan hitam dan putih.

Cara Dapatkan Nasib Kereta yang Baik

Anda juga boleh meningkatkan nasib anda melalui feng shui untuk kereta anda.

Bersihkan dan basuh kereta anda untuk perubahan pantas dalam nasib. Clutter dan kotoran mencipta tenaga chi yang tidak stabil yang menghalang nasib baik daripada mencari anda.
Hang feng shui pesona nasib baik dari simpulan kebahagiaan.
Gantikan kancing anda dengan fob kristal amethyst atau haiwan astrologi Cina anda.
Gunakan nombor kua anda dan warna yang dikaitkan dengannya sebagai panduan untuk membeli kenderaan anda yang seterusnya.
Semoga berjaya
Nasib baik sentiasa tertarik kepada tenaga chi yang bertuah. Bila-bila masa anda menukar rumah, kerja, persekitaran peribadi atau kereta anda, anda menjemput nasib baik segera ke dalam hidup anda.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply